Q: Which of these
children belong
in a child
passenger
restraint system?

A: All of them

Q: Which of
these children
should ride in
the back seat?

A: All of them

Q: What's wrong
with this
picture?

A: Child in the

[ front seat of
the vehicle,

and Dad is

unbuckled.

3 children under

6 years old or 60
pounds in the back
. seat.

IN COMPLIANCE
WITH THE LAW!

DID YOU KNOW...

On January 1, 2005, children MUST be
secured in the back seat of a vehicle
until they are either 6 years old or 60
pounds. Exceptions:

A. There is no rear seat.

B. The rear seats are side-facing jump
seats.

C. The rear seats are rear-facing seats.

D. The child passenger restraint system
cannot be installed properly in the rear
seat.

E. All rear seats are already occupied by
children under the age of 12 years.

F. Medical reasons require that the child
or ward not ride in the rear seat. The
court may require satisfactory proof of
the child's medical condition.

Additionally, Vehicle Code Section 27360 (a)
states that a child may not ride in the front
seat of a motor vehicle with an active
passenger air bag if the child is: under one
year of age, weighs less than 20 pounds, or
riding rear-facing in a child passenger
restraint system.




